Hemoroidi in kako jih odpraviti

Hemoroidi so zares neprijetna zdravstvena težava, ki je pravzaprav zelo pogosta v današnjem svetu – preberite več na bolezni-ven.si/podrobneje-o-hemoroidih/. To seveda ni nič nenavadnega, saj je zlata žila v veliki meri posledica preveč sedenja, premalo gibanja in nezdrave prehrane, kar je v današnjem svetu zelo pogost problem razvitega sveta.

hemoroidi

Seveda pa to ni edini vzrok zakaj nastane zlata žila. Namreč hemoroidi se pogosto pojavijo tudi pri ljudeh, ki imajo druge kronične bolezni prebavil ali pa pri tistih, ki imajo kakšno drugo bolezen (ki ni nujno povezana s prebavnim sistemom), katera uničuje imunski sistem. Lahko tudi, da zdravljenje te bolezni (na primer rak, levkemija) povzroči slab imunski sistem – v vsakem primeru obstaja velika verjetnost, da bodo dodatna težava pri vsemu temu še hemoroidi. Seveda, da se določi zdravljenje zlate žile, je potrebno najprej k osebnemu zdravniku, da določi kakšno je stanje bolezni, kakšni hemoroidi so se vas lotili in šele nato lahko pove kako se bodo zdravili. Če stanje še ni tako resno, potem si lahko pomagate tudi sami, in sicer z raznimi domačimi zeliščnimi pripravki, iz katerih si pripravite obkladke. Včasih je zlata žila povezana tudi z obolenji jeter, zato si lahko pripravite klistir oziroma detoksikacijo jeter (recepte lahko najdete na spletu, vsekakor pa poskrbite, da boste uporabljali bio živila). Če gre za težave z jetri, potem se lahko hemoroidi zmanjšajo tudi z uporabo in uživanjem domačega zeliščnega čaja iz koprive, rmana, regrata, ognjiča, pegastega badlja in poprove mete. Takšen čaj dobro vpliva na jetra.

Seveda so zgornji nasveti uporabni le po obisku zdravnika, saj vam lahko le on pove koliko so vaši hemoroidi že napredovali in kakšen bo najboljši način zdravljenja te neprijetne bolezni. S tem se res ni za igrati, saj je v nekaterih primerih potrebna tudi operacija!

Oznake: