Kaj vse moramo pripraviti za tisk zgibank?

  • Storitve
tisk-zgibank

Uživate med branjem različnih revij ali zgibank. Ste se kdaj spraševali koliko dela je potrebno da tisk zgibank uspe. Na spletni strani Magma.si si lahko ogledate in izberete najboljšega ponudnika za izdelavo vaše revije, članka ali zgibanke. Podjetje med drugim nudi tudi najrazličnejše oglaševanje za vaš proizvod. Za tisk zgibank pa je v samem začetku najprej pomembna izbira materiala za tisk: Tako moramo poskrbeti za kakovostno in razumljivo besedilo. Izbrati primerne fotografije, ki bodo naše bralce navdušile in pritegnile k branju.

tisk-zgibank

V prvi vrti pa je za vse to potrebno imeti zgodbo ali rdečo nit kot pravijo pisatelji. Pisatelji in pisci velikokrat svoje ideje za nastanek zloženke, članka in podobnih tiskanih medijev ideje iščejo iz svojega življenja. Tisk zgibank tako nastaja lahko tudi dalj časa saj moramo vedeti da je zgibanka največkrat knjiga, ki ima manj strani. In zaradi tega je še toliko bolj pomembno, da je zgibanka napisana razumljivo in da je bralec z vsako stranjo boj navdušen za branje.

V marsikateri zgibanki pa lahko najdemo tudi strokovno besedilo, ki je lahko le povzetek strokovnih člankov, ki so napisano na več sto straneh. Za tisk zgibank je potrebna tudi pravilna uvrstitev slik v besedilo a le te morajo biti tudi v pravem formatu in velikosti. Zgibanke pa lahko predstavljajo tudi zabavno igro za vso družino. Tako je pred časom nastala zabavna knjiga z naslovom lov za zakladom in izšla je tudi druga izdaja z naslovom lov za karibskim zakladom kjer so v knjigi opisani najrazličnejši predlogi za izlete družin kot tistih ki radi raziskujejo in se prepustijo različnim nalogam za končno uspešno opravljanje izziva.

Tisk zgibank je tako lahko zelo zanimiv saj dopušča veliko kreativnosti in naše ideje tako lahko pristanejo na papirju. Ne ustrašite se in ustvarite svojo zgibanko ali napišite svoj članek, ki bo krasil naslednjo najbolj brano naslovnico.