Lesena okna – cenik še ne pove vsega

lesena okna cenik

Hiša brez oken praktično ne obstaja, saj ljudje potrebujemo sončno svetlobo in svež zrak, ki ju nam v hiši omogočijo le okna. Obiščite spletno stran https://www.kosec-trade.si/okna/lesena-okna/, kjer si lahko ogledate široko ponudbo oken, tudi lesena okna (cenik vam lahko posredujejo) so vam na voljo.

Če ste tudi vi v procesu gradnje svojega stanovanja ali hiše, boste morali slej ali prej razmisliti tudi o tem, kakšna okna boste imeli. Obstaja namreč več vrst oken, recimo alu okna, pvc okna, mešanica teh dveh materialov, ali pa lesena okna – cenik še ne pove vsega, pomembne so namreč lastnosti in prednosti posameznih vrst oken. V tem članku se bomo posvetili zgolj lesenim oknom, za vse ostale vrste materialov pa lahko obiščete zgoraj navedeno spletno stran.

Lesena okna (cenik je dokaj ugoden) so sinonim za popolnoma naravna in ekološka okna in so nekakšna tradicionalna oz. klasična izbira za opremo stanovanja oz. hiše. V vaš dom prinesejo nekakšen poseben občutek topline in povezanosti z naravo, prav tako so taka okna bolj varčna, zagotavljajo pa tudi visoko raven varnosti. Lesena okna so narejena iz različnih vrst lesa – smreka, bor, macesen, merantija, hrast in modificiran les smreke – na vas pa je, da se odločite, kateri izgled vam je najbolj všeč. Res je, da so lesena okna – cenik vas bo prepričal – nekoliko dražja od ostalih vrst materialov, a cena spet ni bistveno večja. Malce višja cena pa gre ravno na račun tega, da je les naraven material in zato zahteva nekoliko več obdelave kot pa umetni materiali. Pri samem nakupu pa vam je na voljo tudi pomoč, in sicer v obliki nepovratnih sredstev iz Eko sklada, tako da so ta okna zares dostopna vsem.

Les se ponaša z odličnimi izolacijskimi, ekološkimi in energetskimi lastnostmi, zato se zanje odloča vse več ljudi, ki stavijo na prvinskost narave in naravnih materialov v svoji hiši.