Mnogi si dandanes življenja brez pametnih telefonov ne predstavljamo več…

Želeli ali ne, nas pametni telefoni spremljajo skoraj na vsakem koraku. Ker združujejo številne napredne funkcije, nam omogočajo mnogo več kot zgolj klicanje in pošiljanje kratkih sporočil. Tako so v današnjem svetu tehnologije vsestransko uporabni. Kljub svoji naprednosti pa imajo pametni telefoni in ostale naprave, ki delujejo na dotik, tudi nekatere pomankljivosti. Med drugimi tudi ta, da je obvezna uporaba zaslona z golimi rokami, saj običajne rokavice ne prevajajo potrebne napetosti za upravljanje zaslona. Mi Vam ponujamo rešitev!

Kako delujejo kapacitivni zasloni na dotik?

Večina današnjih naprav (Iphone, Ipad, HTC mobilniki, Samsung Galaxy, avtomobilske navigacije) uporablja t.i. kapacitivne zaslone. Te pod površino vsebujejo na tisoče drobnih žic, ki tvorijo mrežo. Po vsaki žici teče majhen električni naboj, ki se spremeni, ko se s prstom dotaknemo žice, saj tudi človeško telo proizvaja manjše količine električnega naboja (bioelektrika). Kapacitivni zasloni občutljivi na dotik lahko zaznajo drobne spremembe v električnih nabojih in tako natančno določijo, kje na zaslonu se naš prst nahaja.

Zakaj običajne rokavice ne delujejo?

Problem tovrstnih zaslonov je, da delujejo le ob stiku s človeško kožo, ne moremo pa jih upravljati s palčko oziroma z običajnimi rokavicami. Običajno blago namreč ne prevaja električnih impulzov med našimi prsti in površino zaslona, s tem pa do spremembe električnih nabojev na zaslonu ne pride.

Kako rokavice TTgloves rešijo problem?

Z ugotovitvijo, da se električni naboji preko elektromagnetnega polja čutijo tudi na daljavo, smo izdelali revolucionarne rokavice, s katerimi kapacitivne zaslone lahko upravljamo enako kot z golo kožo. Skrivnost je v posebnih prevodnih vlaknih vtkanih v blago, ki z izjemno natančnostjo prenašajo omenjene naboje na površino zaslona.

Ker so rokavice TTgloves v 85,5% stkane iz bombaža, predstavljajo zelo dober toplotni izolator in tako naše roke ohranjajo tople tudi v najhladnejših dneh. Elastan pa omogoči odlično prileganje rokavic na vse velikosti in oblike rok.

Uporabniki tabličnih računalnikov (npr. Ipad, Samsung Galaxy Tab) boste navdušeni nad dejstvom, da je razporeditev prevodnih vlaken tako enakomerna, da omogoča uporabo vseh desetih prstov. S tem lahko dodobra izkoristimo velike tipkovnice, ki jih ponujajo tablični računalniki. Z uporabo rokavic TTgloves se tudi izognemo neprijetnim madežem, ki jih na zaslonu vseskozi puščajo naši prsti.

TTgloves so izjemno kvalitetne rokavice, ki združujejo udobje z veliko mero uporabnosti, skratka prijetno s koristnim.