Čebelji Strup

Ali veste da čebelji strup ni samo škodljiv, temveč je lahko tudi zelo zdravilen. Zdravilen pa bo, če ga boste kupili v kakovostnem podjetju, kot je Api cosmetics.

Ta strup uporabljajo za zdravljenje mnogih bolezni in težav, tega pa so že uporabljali kar pred našim štetjem. Vsebuje melitin, to je posebna beljakovina, ki ima izrazite protivirusne in antibakterijske lastnosti. Ko koža pride v neposredni stik z čebeljim strupom se na mestu “Vboda” žile razširijo, pospeši pa se kroženje krvi po telesu, to pa posledično pospeši kolagen.

čebelji strup

Ker je čebelji strup naraven, je tudi naravna reakcija kože tudi z njim, zato so kreme s čebeljim strupom bolj varne ter učinki se hitreje opazijo, to pa se vidi da je koža bolj elastična in napeta, kar vam ponuja bolj elastični videz kože.

Grški filozof Hipokrat ki je živel med 5 in 4 stoletju pred našim štetjem opisoval zdravljenje revmatičnih obolenj, čebelji strup pa so uporabljali tudi že Stari Egipčani, Kitajci ter Grki, uporabljali pa so ga za zdravljenje vnetij ter bolečin.

V današnjem času pa ta izdelek uporabljamo najpogosteje za zdravljenje multipla skleroze, artritisa, astme ter kroničnega bronhitisa, visokega krvnega tlaka, obolenj prebavil, težavami s hrbtenico ter sklepi, povišanim holesterolom, napetostjo mišičnega tkiva ter rakastih obolenj in še mnogo več. Za zdravljene teh bolezni pa se čebelji strup največkrat uporablja v metodi ki se  imenuje apipunktura. Ta vrsta zdravljenja poteka tako, da

zdravnik vsakega pacienta testira na alergijo čebeljega strupa, potem pa izvede ta postopek. Čebelje pike aplicira na točno izbrana mesta potem mu pa še izvede akupunkturo.

Čebelji strup pa vsebuje naslednje sestavine. Melatin , ki je nevrotoksičen, to naredi v porah celice ter jih s tem uniči. Fosfolipaza A2, pa je glavni del čebeljega strupa, Histamina, alarmnega feromona, ta močno razdraži čebele ob piku. Strup pa tudi vsebuje ione magnezija, acetiholina ter mravljično, klorovodikovo ter fosforno kislino.